9.1.2013

Ylitsepursuava to do -lista

Vuoden vaihde toi mukanaan paljon eikä joulun aikana kiusannut flunssa oikein antanut tilaa lomailulle. Näin ollen vuosi alkoi melkoisella ahdistuksella eikä toisella viikolla jatkuvat opinnot helpottaneet yhtään asiaa. Koululla odottava TO DO -lista tuntui jo silloin valtavalta ja se tuntuu kasvavan jatkuvasti. Tällä hetkellä tuntuu ettei oikein mistään saa otetta ja tekemisen määrä vain lamauttaa.

Kuinka ihanalta tuntuikaan kuulla alkaneen kurssin keskittyvän taiteeseen. On elävän mallin muovausta savesta, näyttelykäyntejä ja oman taiteen luomista.



Vaikka muotoilussa usein otetaankin vaikutteita taiteesta ja rajaa näiden kahden välillä on joskus hankala erottaa, ovat prosessit muotoilussa ja taiteessa hyvin erilaiset. Taiteessa on hyväksyttävämpää, ettei prosessi tuota konkreettista lopputulosta ja muotoilussa lopputulos on tärkeämpi. Näin ollen lopputuloskeskeisten kurssien seassa on huojentavaa päästä kiinni taiteellisiin prosesseihin.

Ja tällaiseen prosessiin liittyvät myös nämä suloiset eläimet ja saurukset. Jos taiteellinen prosessini huipentuu johonkin lopputulokseen, lupaan jakaa sen blogin puolellakin.

Niitä lopputulokseen tähtääviä projekteja onkin sitten vaikka millä mitalla. Tänään päivä kului syksyllä suunnittellusta mallistosta valittua jakkua ommellessa, huomenna jatkuu kaavoittaminen. Perjantaina alkaa uusi kurssi uusine tehtävineen ja viime vuodeltakin on muutama rästitehtävä jäljellä. Ja olisihan sitä yksi tenttikin ensi viikolla. Välillä tuntuu ettei sitä voi millään revetä kaikkeen, välillä taas kokee syyllisyyttä kun valittaa turhasta.




Kaiken tekemisen keskellä tankotanssi antaa voimia, energiaa ja auttaa nukahtamaan.Niinpä nappaan treenikassin kainaloon ja lähden viettämään iltani treenisalille.







Ei kommentteja: